25 Ağustos 2010 Çarşamba

KIRPILMAMIŞ CRANBERRİES KONSER İZLENİMİ

SENEYE YİNE GÖRÜŞELİM





Dünyaca ünlü İrlandalı müzik grubu The Cranberries, geçtiğimiz akşam İstanbul’da konser verdi. 7 yıl aradan sonra tekrar bir araya gelen The Cranberries grubu, Avrupa turneleri kapsamında 23 Temmuz akşamı İstanbul Maçka Küçükçiftlik Park’ta sahne aldı. Geçtiğimiz yıl çıkardıkları yeni albümlerinden de parçalar seslendiren Cranberries, neredeyse bir kült haline gelen Zombie adlı parçalarını da söyledi.

Dün gece saat 22.00’de başlayan konser için Cranberries hayranları saatler öncesinden Maçka Küçükçiftlik parkı doldurdu. Unilife organizasyonuyla gerçekleşen konserde ön grup olarak Malt çıkarken, Burn to dace yarışmacılarının birincileri de yaptıkları dans şovla seyirciyi konser için ısındırdı.

Konser saatini geçirmeden sahneye çıkan grubun solisti Dolores O'Riordan kırmızı elbisesinin üstüne giydiği üzerinde kanat işlemeleri olan ceketiyle dikkat çekti. Sahnede duramayan güzel solist tüm gece bitmeyen enerjisiyle İstanbullu hayranlarını büyüledi. Konsere 2001 yılında çıkardıkları wake up and smell the coffee albümlerinin çıkış parçası olan Analyse’la başlayan grup, İstanbul’da olmaktan dolayı mutlu olduklarını da söyledi. İkinci olarak efsane parçalarından birisi olan Animal Instinct adlı parçayı seslendiren O’Riordan, bu parçayla neredeyse konseri ele geçirdi ve konser alanındaki tüm elleri gökyüzüne uzattı. 16 yıl önce besteledikleri Dreaming my Dreams’den birlikte yazdıkları ilk şarkı olan Linger’la duygusal anlar yaşattı.

Şarkı aralarından seyirciyle iletişimini koparmayan Dolores O’Riordan, eğleniyor musunuz? Deyince gelen evet cevaplarına da espirili bir dilde tabi ki eğleneceksiniz sahnede ben varım diye cevap verdi. Son olarak 2002 yılında ülkemizde sahne alan Cranberries grubu, yaz boyunca İstanbul’u ziyaret edip de tüm şarkılarına seyircinin eşlik ettiği ilk grup da oldu denilebilir. Neredeyse hiç susmayan seyirci de solist O’Riordan’a I Can't Be With You, Ode to My Family, Salvation gibi parçalarında da eşlik etti.
Konseri No Need to Argue albümlerinde yer alan ve kült olmuş Zombie parçalarıyla bitirdiklerini düşünmemizi isteyen Cranberries, tabi ki yoğun alkışlar üzerine tekrar sahneye döndü. Bis’e çıkmadan üstünü değiştiren Dolores’in siyah bir elbise ve tüylü taç takarak sahnede tekrar yerini aldı. Put Me Down ,Still Can't.,Promises ve Dreams’i seslendiren Dolores, sıcak havadan ve kalabalıktan bunalan seyircilerinin üzerine bardak bardak su boşalttı ya da Cranberries rüyasından uyandırdı diyebiliriz. Seneye tekrar görüşmek istediklerini söyleyen grup bitmek bilmeyen alkışlar eşliğinde konserlerini bitirdi.
Konser notları:
1. Animal instinct’i söyledği sırada sahneye atılan papatya tacını taktı.
2. Biranın en pahalı olduğu konserdi.
3. Ridiculous Thoughts ‘da sahneye oturan Dolores, mini elbisesinin azizliğine uğradı. Bir süre sahneden ayaklarını sallandırarak oturan solist, ayağa kalkarken elbisesiyle aynı renk olan külotunun görünmesine de engel olamadı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder