24 Ağustos 2010 Salı

Pink Martini konser yazısı



Boğaz Katibim’le inledi





Gülbahar KARAKUŞ
Pek çok dilde şarkı söyleyen Amerikalı müzik grubu Pink Martini, önceki akşam Kuruçeşme Arena’da konser verdi. Gecede “Katibim” şarkısını da seslendiren gruba binlerce kişilik koro eşlik etti.


ÜLKEMİZDE daha önce de birçok kez sahneye çıkan Pink Martini, Türk hayranlarıyla geçtiğimiz akşam Kuruçeşme Arena’da bir kez daha buluştu. “Splendor in the Grass” adlıyeni albümlerinin turnesi kapsamında İstanbul’a gelen Amerikalı grup, gecede uzun süredir birlikte çalıştıkları Pasion Turca’nın da 10’uncu kuruluş yılını kutladı. Konser, grubun kurucusu ve piyanisti Thomas Lauderdale’in Türkçe konuşmasıyla başladı. “İyi akşamlar, bizler Amerika-Oregon’dan Pink Martini grubuyuz. Yeniden İstanbul’da olmaktan çok mutluyuz. Konserimize geldiğiniz için çok teşekkür ederiz” diyen Lauderdale, izleyicilerden büyük alkış aldı.

Konseri “Hang on Little Tomato” adlı ikinci albümlerinin
ilk şarkısı “Let’s Never Stop Falling in Love” ile açan Pink Martini, gece boyunca İngilizce, İtalyanca, İspanyolca ve Fransızca başta olmak üzere farklı dillerde şarkılar söyledi. Grup, Oregon Senfoni Orkestrası’yla hazırladıkları albümde yer alan “Katibim” şarkısını da seslendirdi.

Sahnede evlenme teklifi

Yeni albümleri “Splendor in the Grass”ın yanı sıra eski albümlerinden de “Lily”, “Donde Estas Yolanda” gibi sevilen şarkıları seslendiren grup, konseri bitirdikten
sonra yoğun alkışlar üzerine yeniden sahneye döndü. İlk albümleri “Sympathique”den “Amado Mio” ile geceye nokta koyan China Forbes’un izleyicilere bir sürprizi daha vardı. Forbes’un sahneye davet ettiği bir genç kız, sevgilisine evlenme teklif etti.

GECEDEN NOTLAR

* Konser başladıktan sonra alana gelen Ajda Pekkan, Pink Martini kadar ilgi gördü.
* Thomas Lauderdale, performansları sırasında sık sık seyirciye dönüp gülümsedi.
* China Forbes, grubun yazdığı ilk şarkı olan “Sympathique”in nakaratını İngilizce söyledi, piyanist de aynı sözleri elindeki metinden Türkçe okudu: “Çalışmak istemiyorum. Yemek yemek istemiyorum. Sadece dertlerimi unutmak istiyorum. Sigara içmek istiyorum.

---

Bu arada sahnede China'nın kafasına doğru sarkan bir örümcek ağı vardı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder